Volt egy érdekes esetem a kutyánkkal, aki 1,5 éves, még igen játékos, nagytestű (berni pásztor...

Belépés

Kosár

A kosár üres.

0 tétel 0Ft

Címlap

V.M.

 

Mielőtt műtétre kerülhetett volna sor, csináltattam (saját erőből, mert az orvosok nem voltak ilyen előrelátók) PET-vizsgálatot, ahol kiderült, májáttétem van, számos, a máj különböző cikkelyeiben elhelyezkedő daganat. Először természetgyógyászati kezeléssel próbálkoztam, kb. egy évig, de mivel az életem igen zűrös időszakot produkált, a stressz és a majdnem idegösszeomlás hatására a tumorok száma is, méretei is növekedtek, muszáj volt "hivatalos" orvosi kezelést, azaz chemoterápiát igénybe vennem. Kb.4 hónap elteltével derült ki, hogy az alkalmazott gyógymód a helyzetet rosszabbította, a tumorok tovább növekedtek, szaporodtak. Ekkor új chemo-összetételt alkalmaztak. A hivatalos kezelés mellett azért továbbra is alkalmaztam a már bevált alternatív kezeléseket (intravénás C-vitamin és lúgosító oldatok) és kutattam tovább a chemo pozitív hatását segítő -negatív hatását közömbösítő/csökkentő módszereket (lúgosítás, kék-alga kúra).
Kb. fél év telt el, a helyzet nem romlott tovább - de nem is javult. Ekkor, tavaly novemberben hallottam a MANJU hatásáról. December elején kezdtem el inni (együtt az EMÓCIÓ 7.84-gyell) a javaslat szerint. Február elején következett a következő mammográfiás kontroll. Ekkorra az emlődaganatom (korábban 2 x 3 cm) 60 %-kal csökkent ! A párhuzamosan végzett tumormaker vizsgálatok is folyamatos értékjavulást mutattak, ami igen biztató volt. A nagy kontrollra (emlő és máj UH) május elején került sor. Ekkor az orvosok összefúttak a csodálkozástól, mert a melldaganatok 0.5 és 0.8 cm-re zsugorodtak, a májban korábban diagnosztizált "számos, 4-40 mm daganat" helyett 2 db már elmeszesedett, és 3 db aktív, de egyenként nem nagyobb, mint 1,2 - 1,6 cm daganatot diagnosztizáltak csupán ! A következő MR kontrollra fél év elteltével került sor, ami további bíztató eredményeket mutatott: a melldaganat szinte kivehetetlenre zsugorodott tovább, és a paralell végzett tumormarker mutató értékei szerint már nem aktív. A májban a korábban diagnosztizált 5 daganat helyett csupán 3 db maradt, bár méretüket tekintve nem lettek számottevően kisebbek, de a kontrasztanyagot már csak részben tükrözik vissza. Ez az onkológus értékelése szerint nem elmeszesedést, hanem inaktivitást jelent. Lehetséges, hogy az inaktívvá váló tumorok megmaradnak majd a szervezetben, de már nem lesznek daganatnak tekinthetők, ha már teljes egészében nem fognak visszatükröződést mutatni. Azt is sejtetni engedte az onkológusom, amennyiben ez a tendencia így folytatódik, esélyem van rá, hogy a következő (3-4 hónap) nagy kontroll már teljes nyugalmi állapotot fog mutatni -ebben az esetben kísérletképp felfüggesztik a chemotherápiát egy negyedévre, és ha nem mutat az ismételt ellenőrzés progressziót (romlást) akkor a kezelés lezárva, csak rendszeres ellenőrzésre kell életem végéig majd visszajárni - egyre ritkuló ütemben.
Az esetlegesen megmaradó meszes gócok/inaktív tumorok pedig senkit nem zavarnak, műtétről több szó már pillanatnyilag nem is esik - köszönet az onkológusom széles látókörű hozzáállása mellett az alternatív orvosom lelkiismeretességének is, aki a korábban leírt folyamatos kezelések megtartása mellett többek közt a Manju/EMÓCIÓ 7.84 kombinációra is felhívta a figyelmemet.
Természetesen nem vagyok még túl a bajon, de az eddigi eredmények igen biztatóak, talán látom már az "alagút végét", és ha így folytatódik ezen kombinált kezelés, bízom benne, hogy a mellműtétet is elfelejthetem, a gyógyulás önmagában teljes lesz ! Ezt kívánom minden sorstársamnak, aki saját kezébe veszi sorsát, és nem bízza magát csupán a hivatalos terápiára - hiszen az orvosok zömének sajnos nem érdeke felhívni a betegek figyelmét az alternatív gyógymódok jótékony, kiegészítő pozitív hatására.